Page 98 - 04-Brindza
P. 98
DOI: https://doi.org/10.15414/2020.9788055222967
Ján Brindza, Vladimíra Horčinová Sedláčková, Olga Grygorieva -
Bielkovinový komplex včelích peľových obnôžok
NIKOLAIEVA N., GARKAVA K.G., BRINDZA J. 2014. Antioxidant activity of pollen
extracts corylus avellana L. 2nd International congress on food technology. 1st ed. 327
s. International congress on food technology. Ankara: Ankara University, s. 162.
NIKOLAIEVA N., GARKAVA K.G., PETROVÁ J., BRINDZA J. 2015. Porivnjaľna
charakteristika mikrobiologičnych osoblyvostej pylku Corylus Avellana L. Naukovyj
visnyk Nacionaľnogo universitetu bioresursiv i pryrodokorystuvannja Ukrajiny, vypusk
223, s. 149-154. ISSN 2222-8578.
NIKOLAIEVA N., GRYGORIEVA O.V., BRINDZA J., GARKAVA K.G., KLYMENKO
S.V. 2014. Morphological features of pollen Corylus avellana L. and Castanea sativa
Mill. as inidicator of environmental changes. Plodovodstvo i yagodovodstvo Rossii. 1.
izd. 381 s., s. 232-237. ISSN 2073-4948.
NIKOLAIEVA N., GRYGORIEVA O.V., BRINDZA J., GARKAVA K.G., KLYMENKO
S.V. 2015. Antioxidant activity of hazelnut (Corylus avellana L.) and sweet chestnut
(Castanea sativa Mill.) pollen extracts. Challenges in modern agricultural production.
1st ed. online (273 s.). Challenges in modern agricultural production. Skopje: University
Ss. Cyril and Methodius, s. 81-84, ISBN 978-9989-9834-9-8.
NIKOLAIEVA N., NÔŽKOVÁ J., HUDZ N., GRYGORIEVA O.V., BRINDZA J. 2017.
Development of analytical procedure of determination of sum of flavonoids in hazelnut
(Corylus Avellana L.) pollen. Agrobiodiversity for improving nutrition, health and life
quality 2017. 1st ed. online (536 s.). Nitra: Slovak Agricultural University, s. 347-352.
ISBN 978-80-552-1726-0.
NIKOLAIEVA N., ŽIAROVSKÁ J., RAŽNÁ K., GARKAVA K.G., BRINDZA J. 2015.
Hazelnut (Corylus avellana L.) allergens: cor and profilin pollen expression.
Mediterranean palynology symposium. 1st ed. [89] s. Mediterranean palynology
symposium. Roma: Aracne editrice, s. 77. ISBN 978-88-548-8693-3.
NÔŽKOVÁ J., BRINDZA J., OSTROVSKÝ R., BÍROVÁ D., STEHLÍKOVÁ B.,
BROVARSKYI V.D. 2009. Proposal of Evaluation system for quantitative and
qualitative parameters of beepollen. APIMONDIA 2009: 41st congress, France,
Monteplier, 15-20 September: oral presentation abstracts and poster list. Paris, France:
Union Nationale de l'Apiculture Française.
NÔŽKOVÁ J., BRINDZA J., OSTROVSKÝ R., STEHLÍKOVÁ B., FATRCOVÁ-
ŠRAMKOVÁ K. 2010. Hodnotenie kvantitatívnych a kvalitatívnych znakov včelieho
peľu a ich klasifikácia podľa navrhnutých deskriptorov: Evaluation of quantitative and
qualitative traits of bee pollen and their classification according to proposed list of
descriptors. Potravinárstvo, roč. 4, mimoriadne č., s. 204-216. ISSN 1337-0960. ISSN
1338-0230.
NÔŽKOVÁ J., BRINDZA J., OSTROVSKÝ R., STEHLÍKOVÁ B., FATRCOVÁ-
ŠRAMKOVÁ K. 2010. Hodnotenie kvantitatívnych a kvalitatívnych znakov včelieho
peľu a ich klasifikácia podľa navrhnutého klasifikátora. Bezpečnosť a kvalita surovín a
potravín: V. vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou: zborník abstraktov, 3. - 4.
február 2010, Nitra. Nitra: Slovenská poľnohospodárska univerzita, s. 91-92. ISBN 978-
80-552-0327-0.
NÔŽKOVÁ J., FATRCOVÁ-ŠRAMKOVÁ K., MOLNÁROVÁ E., BRINDZA J. 2010.
Evaluation systems for classification of beepollen and its nutritional composition. Acta
Biochimica Polonica, vol. 57, suppl. 3, s. 39. ISSN 0001-527X.
NÔŽKOVÁ J., KAČÁNIOVÁ M., BRINDZA J., BOLVANSKÝ M. 2005. Potential
possibilities of biomass of chestnut (Castanea sativa Mill.) male catkins and pollen use
as the less used plant species. Traditional agroecosystems: 1st International conference
and satellite workshops: books of abstracts, September 16. – 21. 2005, Nitra, Slovak
Republic. Nitra: Slovenská poľnohospodárska univerzita, s. 26. ISBN 80-8069-579-2.
- 98 -